Diete sănătoase: Cum să oprești mâncatul emoțional
Vrei să intri în rândul oamenilor cu diete sănătoase, dar de cele mai multe ori, dai fuga să mănânci o cutie de înghețată, un pui prăjit, o ciocolată, orice, numai ca să elimini stresul? Înseamnă că te confrunți cu problema mâncatului emoțional, care, numai în rândul dietelor sănătoase nu se poate înscrie.
Iată câteva sfaturi care te vor face să renunți la mâncatul pe fond emoțional, să renunți la alimentele nesănătoase, pentru a te „vindeca” de angoase, furii și tristețe:
Pentru a avea o dietă sănătoasă, creează un mediu sănătos acasă
Dietele sănătoase încep cu lucruri simple: Nu mai cumpăra junk food. Încearcă să iei alimente neprocesate, cu puține calorii și grăsimi precum fructele și legumele, humusul sau popcornul fără arome pe post de gustări. Copiii învață orice obicei de la părinți, așa că tu trebuie să fii un exemplu pentru copilul tău, în ceea ce privește alimentația și nu numai. Înainte să te năpustești asupra unei pizza sau să fugi la restaurant, ca să îți calmezi nervii, fă o plimbare, ascultă puțină muzică și calmează-te. Așază-te la masă, după ce te-ai liniștit.
Identifică factorul care determină mâncatul pe fond emoțional, ca să intri în rândul oamenilor cu diete sănătoase
Data viitoare când te tentează un baton de ciocolată, întreabă-te: „De ce vreau eu asta? Chiar îmi este foame?” Dacă nu, identifică ce emoții simți: ești stresat, nervos, supărat, plictisit, trist sau te simți singur? Și în timp, vei observa ce sentimente te împing mereu să calci strâmb, în materie de alimente. În cazul în care și copilul tău se confruntă cu această problemă, discută cu el și vezi ce se întâmplă în viața lui personală.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.