MENIU

Dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză. Cum se ține și în ce constă meniul

Dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză. Cum se ține și în ce constă meniul

În mediul online se vorbește tot mai des despre dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză. Mai multe femei au împărtășit pe TikTok trucurile pe care l-au abordat pentru a trata candidoza. Sute de videolipuri le prezintă pe femeile care au reușit să-și schimbe obiceiurile alimentare pentru a rezolva această problemă. 

Excesul de Candida apare atunci când ciuperca Candida albicans, prezentă în mod natural în organism, se înmulțește prea mult. Acest luru paote duce la simpotme neplăcute precu infecții vaginale, afte bucale, erupții cutanate și probleme digestive. Alimenteația joacă un rol esențiala tunci când vine vorba de tratarea acestei probleme.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză

Dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză este cunoscută pe Tiktok cu numele de „dieta candida” sau „dieta fără drojdie”.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Candida este o infecție fungică cauzată de creșterea excesivă a drojdiei. Aproximativ 63% dintre oameni au în mod natural drojdie de candida în organismul lor. Aceasta se manifestă în principal în tractul gastro-intestinal sau pe pile, gură, gât sau în zona vaginului.

Pentru majoritatea oamenilor, prezența candidei trece neobservată. Creșterea necontrolată a candidei poate fi problematică. Dacă ai multă candida în tractul gastro-intestinal, aceasta poate duce la o infecție fungică sistemică sau la una care ajunge în sânge.

Persoanele cu un sistem imunitar compromis sunt predispuse la aceste tipuri de infecții sistemice. Pentru persoanele care se confruntă cu simptome ca urmare a creșterii excesive a Candida, o astfel de dietă poate face minuni.

O dietă care poate duce la tratarea candidozei presupune eliminarea carbohidraților nesănătoși și a tipurilor de zahăr. Ambele grupuri de alimente au fost legate de producerea excesivă a candidei. Experții sunt de părere că dacă elimini sursa de hrană a Candida, atunci ai putea elimina și candidoza.

Dieta împotriva candidozei este considerată o dietă de expludere pe termen lung, ceea ce înseamnă că renunți la anumite alimente pentru luni întregi.

Pe lângă eliminarea anumitor elemente despre care se crede că „hrănesc” candida, dieta aceasta este structurată pe îmbunătățirea sănătății intestinale.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Mai multe articole despre:
dieta candida