MENIU

Dieta care poate crește riscul de demență și boli cardiovasculare. Avertismentul medicilor: Ne jucăm cu focul!

Persoanele care optează pentru dieta carnivoră „se joacă cu focul”, avertizează medicii. Ei s-ar putea expune unui risc potențial serios pentru sănătate, inclusiv demență și boli cardiovasculare.

Rupy Aujla, medic generalist la National Health Service-NHS, susține că cei care optează pentru un stil de viață carnivor ar putea fi expuși unor riscuri grave pentru sănătate, inclusiv tulburării de distrugere a memoriei.

„Este ceva care m-ar îngrijora, faptul că oamenii se expun riscului de boli cardiovasculare și chiar de demență”, a spus el.

Presupusele beneficii ale dietei carnivore sunt legate în principal de lipsa carbohidraților, cum ar fi pastele și pâinea, care ar putea ajuta unele persoane să piardă în greutate în anumite circumstanțe, susține medicul, notează adevarul.ro.

Dieta de post care te poate OMORÎ. Semnal de alarmă al specialiștilor, este foarte populară

„Ca o dietă pe termen scurt, aceasta poate oferi de fapt unele beneficii terapeutice pentru persoane în circumstanțe specifice, cum ar fi cele cu intoleranțe reale”, a spus dr. Rupy Aujla.

Brian Johnson, mai bine cunoscut sub numele de Regele Ficatului, și-a creat o mulțime de adepți datorită dietei sale carnivore crude, alimentată în principal cu carne.

„Cred că ne jucăm cu focul, având în vedere că nu avem studii pe termen lung ale oamenilor care consumă aceste diete în medii moderne. Vă expuneți unui risc sever de boli cardiovasculare și demență, precum și la tot ceea ce vine cu acestea”, susține medicul Rupy Aujla.

Mai multe articole despre:
dieta dieta carne pericole dieta carne