MENIU

Dieta 80/10/10 câştigă tot mai mulţi fani, dar îţi pune în pericol sănătatea

<p>Dieta disociata. Riscuri, cat te ajuta sa slabesti, tipuri si principii</p>

Ce ai zice de un prânz format din 10 banane sau 6 mango sau jumătate de pepene roşu? Oricât de ciudat ar părea, le poţi consuma la o singură masă conform dietei lansate de medicul american Douglas Graham.

Regimul alimentar propus de el a strans deja sute de mii de adepti, dar si contestatari, iar pe langa beneficiile imediate are si multe riscuri pentru sanatate, scrie foodstory.ro.

Ideea principala a dietei lansate de americanul Douglas Graham se bazeaza pe proportia ideala de nutrienti: 80% carbohidrati, 10% proteine si 10% grasimi, luate in mare parte din fructe si legume consumate in stare cruda. Graham sustine in cartea sa The 80/10/10 Diet  ca fructele sunt hrana ideala pentru oameni si isi argumenteaza totul stiintific.

Cei care vor sa urmeze dieta sunt incurajati sa manance mese formate dintr-un singur fel de fructe. De exemplu: peste 1.5kg de pepene rosu. Este necesara o asemenea cantitate pentru a va putea face plinul si cu caloriile de care aveti nevoie, desi cu siguranta va veti simti satui dupa a doua felie. Un alt sfat este sa se consume aproape o jumatate de kilogram de legume cu frunze verzi pe zi: salata verde, spanac, telina, in timp ce alte alimente cu sunt avocado, nucile sau semintele ar trebui limitate la o simpla gustare, si nu in fiecare zi.

Grabiti sa le urmeze modelul, mii de oameni sunt tentati de dieta minune. Totusi, cei mai multi dintre noi avem nevoie de mai mult de 10% grasimi si proteine intr-o zi pentru ca organismul sa functioneze sanatos.

O dieta bazata in majoritate pe fructe va face ca nivelul glicemiei sa fie mereu ca intr-un carusel, cu cresteri si scaderi dramatice, care te vor face sa simti ca iti este tot timpul foame.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.

Mai multe articole despre:
dieta fructe dieta 8-10-10 Douglas Graham