MENIU

Dezastrul lăsat în urma furtunilor apocaliptice din România. Panou publicitar, căzut peste un bărbat

Furtuna care a lovit Odorheiu Secuiesc a adus cu ea scene dramatice și pagube considerabile, transformând orașul într-un peisaj apocaliptic. Un panou publicitar a căzut peste un om, copaci s-au rupt, iar unele imobile au fost inundate, generând intervenții de urgență din partea pompierilor.

Furtunile au semănat dezastru în această după-amiază în România

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Harghita, pompierii militari au fost solicitați să intervină în mai multe situații de urgență. Aceștia au avut de-a face cu degajarea a 12 copaci căzuți peste trei case, un garaj, două autoturisme și pe străzi. În plus, trei stâlpi de electricitate avariați au fost înlăturați de pe partea carosabilă pentru a preveni incidente suplimentare.

                  Dezastru lăsat în urma furtunilor apocaliptice / Sursa foto - Meteoplus

Incidentul tragic a avut loc într-o parcare de la un centru comercial, unde un panou publicitar s-a prăbușit, lovind un trecător în vârstă de 69 de ani. Echipajele de asistență medicală au intervenit prompt, iar victima a fost asistată la fața locului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Oamenii din zonele afectate au rămas fără curent electric

Pe lângă acestea, peste 11.000 de consumatori din 41 de localități din zona Odorhei-Cristuru Secuiesc au fost afectați de întreruperi de curent electric cauzate de furtună. Echipele furnizorului de energie electrică sunt mobilizate pentru a remedia defecțiunile și a restabili alimentarea cât mai curând posibil.

Cu vijelii și averse înregistrate în zonă, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea, iar misiunile de intervenție continuă și în serile următoare pentru a face față efectelor furtunii și pentru a minimiza pagubele înregistrate.