MENIU

Dezastru ecologic în Grecia: sute de mii de pești morți au invadat un port turistic - FOTO

Dezastru de proporții în Grecia! Sute de mii de pești morți au ajuns până în portul turistic al orașului Volos. Peste 40 de tone de pește au fost colectate, în urma intervenției autorităților. Peștii de apă dulce au ajuns în mare din cauza inundațiilor. Specialiștii avertizează că există riscul producerii unui dezechilibru ecologic semnificativ, în urma acestui incident. 

Peștii morți s-au întins pe sute de kilometri, iar mirosul acestora a creat panică în rândul localnicilor. Autoritățile au intervenit de urgență pentru a evita disconfortul turiștilor care mergeau la hotelurile și restaurantele din zonă. În plus, în apropierea portului există numeroase case de vacanță.

Foto: Profi Media

Primarul orașului este foarte revoltat de situație. El a susținut că mirosul a devenit insuportabil la scurt timp și că guvernul ar fi trebuit să rezolve problema înainte să ajungă în Volos. El a mai spus că tot acest haos putea fi evitat dacă ar fi fost instalată o plasă de protecție.

Foto: Profi Media

Inundaţiile au reumplut un lac din apropiere, care fusese secat în încercarea de a combate malaria, iar dimensiunea sa s-a mărit de trei ori. De atunci, apele lacului s-au retras drastic, iar peştii de apă dulce au fost forțați să se îndrepte spre portul Volos.

În urma incidentului, procurorii locali au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la acest dezastru. Autoritățile vor să descopere dacă peștii au murit din cauza poluării. Specialiștii urmează să vadă dacă a fost afectată calitatea apei din regiune.