Detaliul despre Facebook pe care nu îl știai până acum
Aplicațiile Facebook, LinkedIn, Dropbox, Twitter, Google Earth, Skype, Waze, Telegram, Google News sau Reddit au ceva în comun. Poate nu te-ai gândit până acum, dar elementul acesta distinctiv e acolo. Totodată, aceste companii au apelat la un truc psihologic ca să reușească ce și-au propus. Dar acum știi ce se întâmplă.
Facebook e cunoscută și drept "rețeaua albastră", pentru că încă de la început a folosit această nuanță. Totodată, și pe iPhone-uri ai o bulă albastră care reprezintă un mesaj de pe un alt iPhone. Una verde semnifică un mesaj venit din tabăra adversă, Android. Acestea sunt niște semne puse intenționat acolo.
Aceasta este culoarea preferată a antreprenorilor din Sillicon Valley. Care este motivul? Această alegere a culorii este una conștientă. Albastrul este culoarea digitalului. Link-urile sunt albastre și culoarea lor se transformă într-un albastru închis când sunt accesate.
Google a făcut un focus grup și le-a arătat oamenilor 41 de nuanțe de albastru pentru a afla care este culoarea care generează cele mai multe click-uri. Așa ai ajuns să vezi în mare parte albastru pe prima pagină, când cauți ceva. Mai mult, albastrul este cea mai populară culoare din lume.
Oameni din Indonezia până în Germania o preferă. Albastrul este culoarea cerului și a apei, este o culoare liniștitoare care-ți inspiră calm, fiabilitate. Albastrul este cea mai solicitată culoare pentru logo-urile companiilor de tehnologie. Între timp, Facebook vrea să scape de această nuanță. A făcut pași mici anul acesta.
Rețeaua socială a avut acel banner albastru încă de la începuturi, iar acum vrea să scape de el, într-un efort de a-și spăla imaginea. Compania va schimba atât aplicația de mobile, cât și site-ul și va adopta un stil mai minimalist. Rețeaua socială va renunța la bannerul albastru pentru unul alb.
Mark Zuckerberg vrea să schimbe designul rețelei sociale pentru ca cele trei mari aplicații ale companiei (Facebook, Instagram și WhatsApp) să nu mai fie atât de diferite din punct de vedere vizual. Dacă vrei, e un mod al lui de a le uni, ca să știi că nu ești prea departe de acest gigant.