MENIU

Detalii stupefiante despre teroriștii din Londra: unul a lucrat la metrou, deși era urmărit de MI5

Teroristul cu acces la metroul londonez

Noi detalii uluitoare au ieșit la iveală în presa britanică despre cei trei atentatori de la Londra care au produs un adevărat măcel pe London Bridge și în Borough Market.

Unul dintre ei a mers să își viziteze fiica înainte de atentat pentru a-și lua adio, iar altul, care se afla în vizorul serviciilor de informații, a lucrat fără probleme la metroul din Londra, deși putea să producă un atentat devastator aici.

Islamistul Khuram Butt, de origine pakistaneză, a scris pe profilul sau de Whatsapp pe 10 mai: "Allah spune (Coran 94:6)-Într-adevăr, prin greutăți vine ușurarea". El a trimis ultimul mesaj folosind serviciul online miercuri, la ora locala 18.59 cu trei zile înainte de atac.

În loc de fotografie cu el la profil, Khuram Butt avea tot un pasaj din cărți religioase islamice: "Vorbește drept, vorbește blând, vorbește politicos, vorbește corect, vorbește cu bunătate, vorbește elegant, nu vorbi în van", scrie Ziare.com.

Butt, în vârstă de 27 de ani și tată a doi copii, a lucrat la KFC și la metroul din Londra, deși se afla în vizorul serviciilor de securitate. El îi numea pe musulmanii fără bărbă necredincioși, nu discuta direct cu femeile și a fost dat afară dintr-o moschee pentru că a strigat la credincioși că nu se comportă că niște musulmani adevărați.

Rachid Redouane, de origine marocană, a vizitat-o sâmbătă, la oră locală 19.00 pe mama fiicei sale de 18 luni, de care se despărțise, pentru a-și săruta copilul de adio. Teroristul și Charisse O'Leary, în vârstă de 38 de ani, se separaseră în ianuarie, deoarece femeia nu era de acord cu principiile religioase după care Redouane voia să își crească fiică, scrie Daily Mail.

Mai multe articole despre:
atentat terorist London Bridge atentat Londra