MENIU

Despăgubire record în România! Victima unui accident rutier ar urma să primească 1,5 mil. de euro

Despăgubire record în România! Victima unui accident rutier ar urma să primească 1,5 mil. de euro

Despăgubire record decisă de judecători pentru victima unui accident rutier. 1,5 milioane de euro ar trebui să primească o tânără din Cristian, județul Brașov, care a fost lovită, acum 2 ani, pe o trecere de pietoni. Femeia era însărcinată în luna a opta. A pierdut copilul și, de atunci, se află în stare vegetativă.

Este vorba de cea mai mare despăgubire decisă de o instanță din România în cazul unei victime a unui accident rutier. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Femeia care ar trebui să primească acești bani încă se află într-o stare foarte gravă. Iulia Ganea e imobilizată, foarte rar conștientă și are nevoie de ajutor permanent.

În mai 2015, a fost lovită pe o trecere de pietoni de un șofer băut. Era însărcinată în 8 luni, dar copilul nu a supraviețuit.

Inițial, dosarul a fost clasat de procurori, dar ulterior a fost deschis și șoferul a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare. A executat jumătate din pedeapsă, scrie stiri.tvr.ro.

Până acum, cea mai mare valoare a unei despăgubiri a fost de un milion de euro. S-a acordat tinerei care și-a pierdut o mână în urma unui accident rutier, produs în 2006.