MENIU

Descoperire revoluționară care permite zborul interplanetar. În 4 ore până la Lună

<p>Descoperire revoluționară</p>
<p>Descoperire revoluționară</p>

Viteza uluitoare cu care se deplasau navele spațiale în filmul Star Trek ar putea fi obținută și în realitate într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Savanții au confirmat faptul că motorul cu propulsie electromagnetică, considerat până acum o invenție hilară, funcționează de fapt și ar putea schimba cu totul modul în care sunt construite rachetele NASA.

Motorul bazat pe propulsia electromagnetică (așa-numitul EM Drive) a fost dezvoltat de inventatorul britanic Roger Shawyer cu 15 ani în urmă.

Toată lumea a râs la momentul respectiv de pretențiile inventatorului, spunându-i-se că este imposibilă din punct de vedere științiific, potrivit The Telegraph.

Motorul a fost asemănat la vremea respectivă cu celebrul sistem Impulse Drive din Star Trek.

În ultimii ani, Nasa a confirmat că acest sistem ar putea fi totuși funcțional, iar săptămâna trecută Martin Tajmar, profesor la Space Systems din cadrul Universității de Tehnologie din Dresda a demonstrat valabilitatea invenției.

Dacă vor fi produse motoare bazate pe această tehnologie, zborul până la Marte ar dura 70 de zile, iar la Pluto s-ar ajunge în 18 luni.

Mai multe articole despre:
Star Trek zbo interplanetar