MENIU

Descoperire surprinzătoare. Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi

Până acum se știa că o cană de cafea pe zi ne poate ajuta să ne concentrăm mai ușor la serviciu și să avem mai multă energie la sala de fitness, însă acum cercetătorii au mai descoperit un efect al acestui obicei. 

Dacă bei cafea în fiecare zi, reduci riscul de apariție a diabetului de tip 2 cu nu mai puținde 50%, susține un studiu realizat de cercetători americani, potrivit lifehack.org.

Mai mult, oamenii de știință au anunțat că, în urma altor cercetări s-a demonstrat că și cancerul de piele poate fi ținut la dinstanță dacă bem cafea zilnic. Studiul, efectuat pe femei, arată că cele care consumă această băutură cu regularitate au șanse mai mici să se îmbolnăvească de acest tip de cancer față de cele care nu beau cafea deloc. 

Cu toate acestea, numeroși medici sunt de părere că nu e deloc sănătos să bem cafea, întrucât ne putem alege cu boli de stomac, nervozitate, insomnie și unele afecțiuni ale inimii. Totuși, ei le recomandă celor care nu pot renunța de tot la această băutură să consume doar o cană pe zi. 

Mai multe articole despre:
sănătate diabet cafea cancer