MENIU

Deschideri la o grupare din Timiș care lua mașini de lux în leasing, cu acte fiscale false, pe care le vindeau mai apoi

Foto/Arhivă/Inquam

Polițiștii din Timiș au descins la persoane care se foloseau de date fiscale nereale sau tranzacții fictive pentru a lua mașini de lux în leasing, pe care mai apoi le vindeau.

Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Timiș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, au desfășurat 12 percheziții domiciliare, în București (1), Ilfov (1) și Timiș (10), într-un dosar penal întocmit pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Cercetările arată că de la începutul anului și până în prezent, mai multe persoane, specializate în crearea de mecanisme financiare de fraudare a instituțiilor bancare, prin intermediul mai multor societăți comerciale și prin persoane interpuse, s-ar fi folosit de prezentarea unor date financiare nereale sau tranzacții comerciale fictive, achiziționând în leasing mașini de lux, cu o valoare de peste 2.100.000 de lei.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi înstrăinat autoturismele, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și de cel al polițiștilor Serviciului Criminalistic Timiș, precum și al serviciilor de investigare a criminalității economice din București și Ilfov.