MENIU

Anunţ şoc al unei Universităţi din România: "Atac terorist cu detonare de bombă". Ce era, de fapt

Anunţ şocant al unei universităţi din România, care a postat pe site-ul oficial o notificare cu titlul "Atac terorist cu detonare de bombă la Universitatea Danubius".

Postarea de pe site-ul Universităţii Danubius din Galaţi se referea, de fapt, la o simulare a unui atac terorist cu detonare de bombă, organizată la sediul universităţii, în colaborare cu ISU Galaţi.

Titlul alarmist şi, evident, fals, a început să circule pe internet, spre indignarea celor care au văzut anunţul şi nu au înţeles motivul pentru care Universitatea ar face o astfel de greşeală.

Iată textul integral publicat pe site-ul Universităţii, semnat de şeful Biroului de Relaţii Publice al Universităţii.  

"Evenimentele tragice petrecute în ultima perioadă, incendiul devastator din Clubul COLECTIV din București și atacurile teroriste din Europa, nu au lăsat comunitatea academică Danubius indiferentă.

Astazi, 26 noiembrie, la ora 13.00, în campusul Universității ”Danubius” a fost organizată o simulare a unui atac terorist cu detonare de bombă urmat de un incendiu.

Exercițiul a fost organizat de Universitatea ”Danubius” – domnul Andrei TATULICI – Inspector de protecție civilă și Inspectoratul pentru Situații de Urgență General „Eremia Grigorescu" al județului Galați și a constat în demonstrații de stingere a incendiilor de către echipele de interventie ale Universitatii „Danubius" si de catre autospecialele ISU; în intervenția echipelor de descarcerare și în evacuarea pe targă a posibililor răniți (studenti și angajati ai acestei universități)".