MENIU

Depozit de mobilă din municipiul Arad, făcut SCRUM. Focul ar fi fost provocat

Intervenție pompieri incendiu - imagine cu notă sugestivă

Un depozit cu mobilă deţinut de un austriac în municipiul Arad a ars complet, în noaptea de joi spre vineri. Incendiul a fost provocat de persoane necunoscute. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Depozitul, care se afla în cartierul Aurel Vlaic din municipiul Aradu, într-o zonă cu blocuri şi case, a fost cuprins de flăcări în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că s-a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială descarcerare şi un echipaj SMURD pentru protecţia personalului propriu.

Când au ajuns pompierii, depozitul, cu o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, ardea generalizat.

"Dezvoltarea rapidă şi violentă a incendiului a fost cauzată de prezenţa din abundenţă a materialelor combustibile din magazie, precum canapele, material plastic, lemnos sau carton. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la interior, exterior şi propagat la acoperiş, cu posibilitatea de extindere la construcţiile învecinate. Incendiul a fost stins după trei ore, fără a se propaga la alte construcţii", a mai spus purtătorul de cuvânt al IUS Arad, citat de Agerpres. 

Incendiul a fost provocat, susțin pompierii, trecând la cauză faptul că ar fi fost "acţiunea unor persoane iresponsabile".

Mai exact, cineva a dat foc unei pubele din plastic care se afla în faţa depozitului, unde se mai aflau deşeuri pregătite de proprietarul austriac pentru a fi ridicate, în această dimineaţă, de operatorul de salubritate. Aceste deşeuri s-au aprins şi de aici până la extinderea focului la depozit nu a mai fost decât un pas.

De parcă asta nu ar fi tot, flăcările au cuprins şi un autoturism parcat lângă depozit. În cauză se fac cercetări pentru distrugere. Până în momentul de față, prejudiciul nu a fost încă stabilit. 

Mai multe articole despre:
arad incendiu arad depozit mobila foc pompieri