MENIU

Declarație CONTROVERSATĂ a fostului șef MI6: Coronavirusul, "scăpat" din laboratoarele din Wuhan

Declarație halucinantă despre apariția coronavirusului. Fostul șef al Serviciului de Informații Secrete Britanice MI6, Richard Dearlove, susține că există dovezi care arată că virusul SARS-CoV-2 a fost creat în laboratoarele chineze din Wuhan, de unde ar fi scăpat în mod accidental. Declarația a făcut turul presei internaționale, informează Realitatea PLUS.

"Cred că totul a început ca un accident. Odată ce a început, sunt aspecte ale comportamentului Chinei complet șocante, dar nu a fost nimic deliberat referitor la originile coronavirusului, adică cercetau virusurile. Este o treabă riscantă dacă greşeşti", a afirmat, pentru publicația britanică "The Thelegraph", fostul șef al Serviciului Britanic de Informații Secrete.

Acesta dă dreptate cercetătorilor norvegieni și britanici, care susțin, într-un nou raport, că există indicii în secvenţa genetică a virusului care ar sugera că elementele cheie au fost create de om şi „inserate”.

"Cred că este o contribuție importantă la dezbaterea care începe acum despre cum a evoluat virusul, cum a „scăpat” și cum a devenit o pandemie. (...) Avem nevoie de o explicație de la chinezi despre ce s-a întâmplat", a mai spus Richard Dearlove. 

Deși fostul șef al Serviciului de Informații Secrete Britanice nu acuză China de eliberarea intenționată a virusului, acesta spune că Beijing-ul a încercat să minimizeze dimensiunea epidemiei: "Se ridică problema, presupunând că ar admite China vreodată responsabilitatea: va plăti reparaţii? (...) Cred că acest lucru va îndemna fiecare ţară din lume să îşi regândească relaţia cu China".

În acest moment, varianta oficială este că virusul care a produs pandemia și a dat peste cap viața economică și socială a unei întregi planete a apărut în Wuhan, la finalul anului trecut, într-o piață de animale vii, care erau ținute în condiții insalubre.