MENIU

DECIZIE definitivă în privința pererinajului de Sf Andrei: Judecătorii din Constanța mențin interdicția impusă

Judecătorii au hotărât că pelerinajul de Sfântul Andrei, din județul Constanța, nu poate avea loc. Decizia este definitivă.

Judecătorii din Constanța au decis să mențină interdicția impusă de autoritățile locale cu privire la organizarea pelerinajului la Sfântul Andrei. La evenimentul religios va fi permis accesul doar cetățenilor din localitatea unde se află mănăstirea. Totul după ce Arhiepiscopului Teodosie a atacat în instanță decizia de interzicere a pelerinajelor.

Cu toate acestea, ÎPS Teodosie trimite toți preoții și monahii la peștera Sfântului Andrei, în interes profesional, în ziua de 30 noiembrie, iar vineri a revenit și a spus că Sfânta Liturghie se va oficia și în parohiile Arhiepiscopiei Tomisului.

Într-un document intern al Arhiepiscopiei Tomisului și semnat de ÎPS Teodosie, în 30 noiembrie toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal sunt „delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.

Mai multe articole despre:
sf andrei