Decizia instanţei în cazul lui Bodog, după ce îi fusese retras dreptul de a coordona doctorate
Ministrul Sănătăţii Florian Bodog s-a confruntat anul trecut cu suspiciuni de plagiat şi nereguli privind activitatea sa academică. Ministrul Mircea Dumitru i-a retras dreptul de a coordona doctorate pe motiv că ar avea doar două articole publicate în calitate de autor principal. Instanţa însă i-a dat dreptate medicului.
În octombrie anul trecut ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras dreptul de a coordona doctorate pe motiv că are doar două articole publicate. Ieri însă instanţa i-a dat dreptate.
"Am fost tot timpul încrezător că Justiția îmi va da dreptate și, iată, că așa s-a și întâmplat! În luna ianuarie, am reușit să obțin pe cale judecătoarească suspendarea Ordinului 5567/18.10.2016 dat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (M.E.N.C.S.) în afara cadrului legal, prin care mi se retrăgea atestatul de abilitare şi calitatea de conducător de doctorat. Ieri, Curtea de Apel Oradea mi-a dat din nou dreptate, de data aceasta pe fond, și a decis ”anularea Ordinului nr. 5567/18.10.2016 emis de M.E.N.C.S. privind retragerea atestatului de abilitare şi a calităţii de conducător de doctorat a reclamantului şi a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acestui ordin”. Practic, acest lucru înseamnă nu doar anularea ordinului fostului ministru tehnocrat Mircea Dumitru, dar şi a deciziei la fel de abuzive a C.N.A.T.D.C.U", a scris Florian Bodog pe blogul său, precizând că aceasta este o decizie justă.
"Ea dovedește că tot acest așa-zis „scandal” nu are niciun fundament real, el nefiind altceva decât o încercare eșuată a unora (pe care îi deranjez) de a arunca cu noroi în imaginea mea", a scris ministrul Sănătăţii.