MENIU

De şase luni LE-AU INTERZIS COPIILOR să meargă la şcoală: "ESTE PENITENCIAR"

De şase luni le-au interzis copiilor să meargă la şcoală

Cinci copii de vârstă şcolară din localitatea Horodnic de Jos, judeţul Suceava, sunt împiedicaţi, de mai bine de şase luni, de propriii lor părinţi să meargă la şcoală.

Dan Olenici, tatăl copiilor, îl acuză pe fostul director al şcolii şi pe alte câteva cadre didactice de nenumărate abuzuri şi ilegalităţi, de la maltratarea elevilor şi conduită morală dubioasă, până la hărţuirea sexuală a soţiei sale, Paraschiva Olenici, sau instalarea sistemului de acces controlat în şcoală, apreciat de Olenici ca o formă de sechestrare a elevilor, scrie monitorulsv.ro.

Dar ceea ce i-a determinat pe cei doi părinţi să ia decizia radicală de a nu-şi mai lăsa copiii la şcoală a fost faptul că una dintre fiicele lor a rămas anul trecut repetentă. Dan Olenici a declarat, ieri, că principalul vinovat este fostul director al şcolii, Gheorghe Andrişan, pe care îl acuză că a vorbit cu profesorii să modifice în catalog notele fiicei sale şi să împiedice astfel promovarea acesteia din clasa a V-a în clasa a VI-a.

"Dacă mă obligă să trimit copilul la şcoală tot în clasa a V-a, voi merge în instanţă ca să-mi plătească directorul şi profesorii plata anului şcolar. Până la rezolvarea cazurilor semnalate de mine toţi copiii mei nu vor merge la şcoală, vor face grevă la domiciliu", ne-a spus Olenici.

Toate acestea au fost reclamate la şcoală, primărie, inspectorat şcolar, Prefectura Suceava, instituţii media etc. „Eu vreau să facă şcoală aşa cum trebuie copiii mei, să înveţe carte. Am bani, le fac case, îi ţin în şcoli, să-şi facă un viitor, dar nu într-o astfel de şcoală. Şcoala este penitenciar, ca să intre părinţii doar cu buletinul?”, întreabă revoltat Dan Olenici.

Actualul director al şcolii, Adi Gheorghiţă Jecalo, a declarat că a răspuns în scris la toate reclamaţiile lui Dan Olenici şi a făcut toate demersurile pentru stingerea conflictului şi pentru a-i readuce cei cinci copii la şcoală.

"Este un şantaj, după ce fiica domnului Olenici a rămas repetentă la finalul anului şcolar 2012-2013, cu medii anuale sub 5 la patru obiecte şi cu un număr foarte mare de absenţe nemotivate. Am verificat şi catalogul, nu se confirmă nici o modificare de note. Promovarea elevei nu este legal posibilă", a afirmat directorul Jecalo.

 

Mai multe articole despre:
Suceava copii şcoală