MENIU

De ce te trezești la 3 dimineața. Care este explicația și ce poți face pentru a îmbunătăți calitatea somnului

De ce te trezești la 3 dimineața. Care este explicația și ce poți face pentru a îmbunătăți calitatea somnului

Există multe motive pentru care s-ar putea să te trezești în fiecare noapte. Află de ce te trezești la 3 dimineața. Adoptarea anumitor obiceiuri poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului, în funcție de cauzele care duc la aceste treziri nocturne.

Dacă te trezești la 3 dimineața și nu poți adormi din nou, sigur există motive care te fac să ai parte de acest fenomen. Printre cele mai frecvente se numără stresul, afecțiunile de sănătate subiacente sau chiar factori de mediu.

De ce te trezești la 3 dimineața

Trezirile tale de la 3 dimineața pot să apară rar și să nu fie nimic grav, dar dacă ele se întâmplă regulat atunci le poți percepe ca pe un semn de insomnie. Modificarea obiceiurilor de somn, reducerea stresului și consultarea unui medic cu care să discuți, te pot ajuta să eviți aceste treziri care cu siguranță nu îți fac deloc plăcere.

Cea mai frecventă explicație este că s-ar putea să te trezești frecvent la 3 dimineața într-o perioadă de stres. Poate fi dificil să identifici cauza exactă a acestor tulburări de somn, dar ai mai jos câteva motive.

Cum poți curăța încălțămintea cu acest ingredient secret. Gospodinele îl au deja în bucătărie

Stres

Stresul poate fi primul lucru de luat în considerare dacă trezirile de la 3 a.m. sunt ceva nou în rutina ta de somn. Când te simți stresată, corpul tău activează sistemul nervos și s-ar putea să te trezești în miezul nopții din cauza îngrijorărilor care nu îți dau pace.

Este posibil de asemenea să sesizezi o creștere a frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale. Aceste modificări ale corpului pot face dificilă adormirea. Stresul poate fi legat de schimbările sau incertitudinea din jurul locului de muncă, relațiilor, sănătății sau banilor.

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata

Insomnie

Insomnia este o stare care aduce cu sine dificultăți în a adormi înapoi după ce te trezești noaptea în mod regulat. Sunt foarte mulți oameni care se confruntă cu insomnie. Dacă ai dificultăți în a adormi 3 sau mai multe nopți pe săptămână, timp de 3 sau mai multe luni, cu consecințe în timpul zilei, atunci medicii spun că ai toate șansele să te confrunți cu insomnie cronică.

Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort

Îmbătrânire

Îmbătrânirea joacă un rol important în ciclurile tale de somn. Când îmbătrânești, ciclurile tale de somn se schimbă, iar stilul de viață joacă un rol important.

Pe măsură ce îmbătrânești, calitatea somnului scade și vei petrece mai puțin timp în somnul profund. Prin urmare, devii mai predispusă la treziri de la factori externi precum zgomotul și lumina. Orele de somn sau de trezit se pot schimba și ele, de asemenea, odată cu vârsta.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Mai multe articole despre:
trezit calitate somn