De ce unii morţi nu mai putrezesc? EXPLICAŢII CUTREMURĂTOARE
Din lipsă de spaţiu, în cimitirele din România se practică deshumarea la şapte ani a osemintelor pentru a fi reînhumate la picoarele mormântului. Se face astfel loc unui alt decedat al familiei. În ultima perioadă de timp groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează morţii mai vechi de 7 ani.
Unii sunt de părere ca este vorba de o minune dumnezeiască şi-şi fac cruci peste cruci când vorbesc despre asta. Alţii spun că ar fi de vină cavourile în care sunt etanşeizaţi şi care nu permit bacteriilor să descompună cadavrul. Cercetatorii susţin cu tărie că morţii nu mai putrezesc “cum se cuvine” din vina conservanţilor şi a E-urilor din alimentele pe care le consumăm zilnic.
Deşi pare greu de crezut, ipoteza este confirmata din punct de vedere stiintific: “Este adevarat, cadavrele se descompun mai greu din cauza E-urilor. Sa stiti ca acest lucru nu este deloc o noutate. In urma cu douazeci de ani, nemtii au descoperit faptul ca trupurile se descompun mult mai lent din cauza E-urilor. Exista o lista intreaga de E-uri care ne mumifica. O sa ajungem cu totii sfinti”, ne-a declarat profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Chimie Alimentara. Intr-adevar, exista o intreaga lista de E-uri de tip conservant, seria 200, de la E200 la E297, unele dintre acestea fiind si cancerigene (E211, E213, E214, E215, E217, E230), acestea gasindu-se in alimente si nu numai. E-urile sunt coduri pentru aditivii alimentari folositi in Uniunea Europeana, iar despre potentialul lor cancerigen s-au facut nenumarate dezbateri: “Din cauza E-urilor, incidenta cancerului creste, ele induc faza de initiere a bolii la nivel genetic, acesti agenti grabind procesul de malignizare”, spune prof. dr. Mencinicopschi.