De ce NU trebuie sa refolosești sticlele de plastic. Substanța nocivă care ajută bacteriile
Din comoditate sau pentru a proteja bugetul și natura, mulți oameni folosesc o sticlă de plastic de mai multe ori. Ba chair exista cazuri în care recipientul este refolosit perioade îndelungate. Un obicei nociv! Asta pentru că sticlele de plastic au în componență, printre altele, Bisfenol, o substanță periculoasă ce se poate transfera și în apă și creează un mediu propice dezvoltării de bacterii.
Acea sticlă de plastic îți poate face mai mult rău decât bine deoarece plasticul din care sunt fabricate sticlele conține o substanță chimică, numită Bisfenol. Această substanță periculoasă se poate transferă și în apă și creează un mediu propice dezvoltării de bacterii.
Această substanță îți poate afecta ovulația și crește riscul problemelor hormonale, printre care se numără și cancerul la san.
Cercetătorii au testat sticlele de apă folosite de atleți timp de o săptămâna și au descoperit că numărul de bacterii pe centimetru pătrat a ajuns în medie la 900.000 de unități. Asta înseamnă că sticlele de plastic refolosite conțîn mai multe bacterii și microbi decât un vas de toaletă.
Pentru a te hidrata fără a-ți pune sănătatea în pericol evita să refolosesti sticlele de plastic. Reciclează-le după fiecare folosire sau înlocuiește-le cu sticle de sticlă. Nu numai că îți aperi sănătatea, dar ajuți și mediul înconjurător.