MENIU

"De ce și-a tăiat Dragnea mâna dreaptă?". Ultima mutare a șefului PSD îi bulversează și pe fani

Decizia lui Liviu Dragnea de a tăia în carne vie în PSD și de a renunța la "mâna dreaptă" din partid și din campania electorală, la secretarul general Marian Neacșu, i-a luat prin surprindere chiar și pe unii dintre susținătorii săi din media.

Excluderea din PSD a secretarului general Marian Neacșu reprezintă o "aberație", consideră jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, unul dintre susținătorii mișcărilor politice ale șefului PSD.

Acesta spune că poziția lui Dragnea l-a luat prin surprindere. Se aștepta ca liderul PSD, să joace rolul polițistului bun în ceea privește excluderile din partid, așa cum a făcut și în alte situații, "lăsându-i pe alții să-i critice vehement pe contestatarii săi și să le ceară capul".

"Indiferent cât de tensionat ar fi, cât de încolțit ar fi de adversarii săi politici interni și externi, de DNA și de o parte a presei, Liviu Dragnea are de partea sa o vastă experiență politică și un mod de operare dobândit de-a lungul timpului, care îl determină să fie precaut, echilibrat, prudent. Însușiri la care a renunțat de această dată", observă jurnalistul într-un comentariu publicat pe Corect News.

Dragnea a decis să semene vânt și "va culege furtună" este predicția jurnalistului apropiat de coaliția de guvernare PSD-ALDE.

Acesta spune că "mișcarea violentă, dezordonată, imposibil de controlat a plăcilor tectonice din interiorul celui mai mare partid din România ar trebui să constituie un puternic semnal de alarmă nu numai pentru PSD, ci și pentru coaliția aflată la guvernare".

"De ce și-a tăiat Liviu Dragnea mâna dreaptă? Pentru că Neacșu a solicitat, semnând și o scrisoare în acest sens, mai multă dezbatere și mai multă democrație la nivelul conducerii centrale. Deci a încercat să-i dea peste degete lui Dragnea", mai scrie Stănescu.

Se anunță nu o stabilizare a luptelor politice interne, ci o destabilizare a PSD, a alianței PSD plus ALDE și, în general, a vieții politice din România, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
PSD Sorin Roşca Stănescu Liviu Dragnea