MENIU

De ce este nevoie de interzicerea circulației pe timp de noapte. Explicațiile lui Arafat

De ce este nevoie de interzicerea circulației pe timp de noapte. Explicațiile lui Arafat / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Raed Arafat a explicat de ce a fost luata masura interdictiei deplasarilor pe timp de noapte, intre orele 23.00 si 5.00.

România a intrat în carantină parțială, timp de o lună. Asta înseamnă că masca devine obligatorie peste tot în țară, magazinele se vor închide la ora 21, iar circulația va fi restricționată pe timpul nopții. De asemnea, școlile vor avea cursuri doar în regim online, iar majoritatea angajaților va munci de acasă pentru a limita folosirea transportului în comun. În plan era și închiderea piețelor. Însă premierul le-a cerut primarilor să găsească soluții pentru a le menține deschise. 

"Logica ei este tintita catre un grup de persoane care hai sa zicem ca nu intotdeauna au respectat regulile, o parte, sa zicem, fara sa generalizam. Si acesta este grupul de tineri care in cursul noptii, mai ales in weekenduri au mers totusi la petreceri, chiar si in apartamente, in parcuri, pe strada, in grupuri mari, mai ales, cum am zis, in perioada weekendului. Sunt tari care au observat acest lucru si vedeti ca nu suntem singurii care am luat aceasta masura. Franta are aceasta masura, mult mai devreme, la ora 21.00 pana la ora 6.00. Pentru ca noaptea au loc aceste activitati, care de regula se fac fara masca. In Spania, chiar daca sunt inchise cluburile, acolo au observat acest fenomen ca tinerii iau berea si merg in vizita. Si nu doar intr-un apartament, ci de la unul la altul. Si atunci, una dintre masurile care consideram ca are un impact economic minor, dar in acelasi timp are un impact de prevenire mare, este aceasta", a spus Raed Arafat, duminica seara, la un post TV.