MENIU

Daniel Baciu: „Luna aceasta începe recalcularea din OFICIU”. Ce adeverințe se iau în calcul

Daniel Baciu: „Luna aceasta începe recalcularea din OFICIU”. Ce adeverințe se iau în calcul

Începe recalcularea din oficiu a adeverințelor pentru veniturile suplimentare. Șeful Casei de pensii a declarat că multe dintre aceste adeverințe au fost deja depuse de români odată cu dosarele de pensionare. 

„Este o falsă problemă, pentru că majoritatea acestor adevenințe se află deja la dosarele de pensii. Și dacă doriți, vreți să vă arăt că am luat acum, cu o oră înainte, niște dosare de aici, de la sectorul 5, unde aceste adevenințe sunt la dosare. Noi deja le-am și identificat, odată cu procesul de evaluare.

Am identificat toate aceste dosare la nivel național, iar începând din această lună, noi vom face deja recalcularea din oficiu acestor dosare, unde avem aceste adevenințe în dosar, pentru că oamenii, când au depus dosarul de pensii, și-au depus absolut toate adevenințele, indiferent că erau cu sporuri permanente sau cu sporuri nepermanente. Legislația până la 31 de august nu ne-au permis să le luăm în calcul, dar începând de luna septembrie, legislația permite”, a spus Daniel Baciu.

Șeful Casei de Pensii: S-au depus 62.600 de cereri de reanalizare a calculului pensiei. 2.853 de decizii vor fi recalculate. 170.000 de pensionari n-au primit hârtiile

Mai multe articole despre:
daniel baciu recalculare oficiu