Dan Voiculescu NU mai vrea CONTROL JUDICIAR. Decizia AMÂNATĂ până joi
Dan Voiculescu mai face o încercare de a scăpa de controlul judiciar. Curtea de Apel Bucureşti a luat marţi în discuţie contestaţia depusă de preşedintele fondator al Partidului Conservator împotriva deciziei prin care Tribunalul i-a menţinut măsura preventivă.
UPDATE: Decizia privind ridicarea controlului judiciar în cazul lui Voiculescu, amânată până joi
Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru joi pronunţarea unei decizii în cazul contestaţiei formulate de Dan Voiculescu după ce Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia procurorilor de cercetare a sa sub control judiciar, în dosarul în care este suspectat că a şantajat mai mulţi oameni de afaceri, potrivit mediafax.ro.
"Mă sună domnul comisar de 3-4 ori pe zi, unde sunt, ce fac. Asta, într-adevăr, mă deranjează. Dar, aşa cum sunt multe şi mari nedreptăţi în România, o suport", a declarat Voiculescu.
Măsura controlului judiciar în cazul lui Dan Voiculescu, în dosarul de şantaj, este proporţională cu gravitatea acuzaţiilor şi necesară pentru a fi evitate presiunile pe care acesta le-ar putea face, în condiţiile în care este judecat pentru fapte similare, se arată în motivarea deciziei TB.
Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 10 iulie, contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi care a menţinut măsura arată, în motivarea deciziei, că pe lângă constatarea existenţei probelor şi indiciilor temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că Dan Voiculescu a săvârşit infracţiunile pentru care este cercetat, măsura preventivă "este proporţională cu gravitatea acuzaţiilor formulate şi totodată necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia".
Magistratul precizează că faptele lui Dan Voiculescu au fost săvârşite în calitate de persoană publică, iar acesta ar fi apelat la constrângere şi ameninţarea cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare, pentru a obţine beneficii materiale.