MENIU

Dan Antonescu, expert criminolog: "Trebuie simplificate procedurile, altfel pierdem vieți"

Expertul criminolog Dan Antonescu a declarat, pentru Realitatea TV, că este nevoie de modificarea legislației, mai ales în situații de urgență precum cea a crimelor din Caracal, unde polițiștii trebuie să treacă peste birocrație, altfel de pierd vieți nevinivate.

"E nevoie de modificarea legislației în privința ușurării manoperelor pe care trebuie să le facă un polițist, un operator, care trebuie să se miște foarte repede, să dispară birocrația măcar pentru aceste situații, toate aceste manevre ar putea fi făcute repede și eficient. Dacă trecem prin 3-4 mâini, pierdem timp și vieți

Dan Antonescu a mai spus că Gheorghe Dincă nu a făcut declarații complete anchetatorilor dintr-un “orgoliu prostesc”

“Dacă vorbim de liniștea părinților, ea nu va exista niciodată. E o formă de viață care e inodoră, incoloră, inspidă. Nu știu ce cuvinte să folosesc să nu vă amendeze CNA-ul. Este un tip de infractor care, conștient că nu mai are scapare, mai încearcă dintr-un orgoliu prostesc, să nu spună totul.

Spune că a incinerat-o ca pe Alexandra? De ce a dus celelalte segmente în pădure? Atunci nu scăpase de cadavru sau și în cazul Alexandrei avem de-a face cu fragmente. Poate se va confirma și ipoteza asta, nu vreau să le dau de lucru colegilor.

În ceea ce privește fragemntele de oase din cazanul macabru, expertiza s-a făcut greu sau foarte greu, nu apreciez eu dificultatea expertizei. Avem de-a face cu fragmente de cadavru în alt stadiu, mai ușor de examinat și e posibil să vină rezultatul mai repede, fie ca vorbim de 3-4 zile sau mai mult, rezultatul ca încadrare juridică, teama instalată e aceeași. Țara e șocată, sunt niște fapte care au oripilat întreaga țară și sper ca cineva să învețe. Acel cineva care ar trebui să modifice legislația în privința ușurării manoperelor pe care trebuie să le facă un polițist, un operator, care trebuie să se miște foarte repede, să dispară birocrația măcar pentru aceste situații, toate aceste manevre ar putea fi făcute repede și eficient. Dacă trecem prin 3-4 mâini, pierdem timp și vieți”, a încheiat Dan Antonescu.