MENIU

Dacian Cioloș salută decizia Franței de a trimite trupe NATO în România - Liderul USR susține că discuțiile ar fi avut loc și în 2016

Dacian Cioloș, președintele USR Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, fost preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, salută decizia preşedintelui Emmanuel Macron, care a anunţat că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. 

„Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron, care a anunţat că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Anunţul a fost făcut în faţa şefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.  

Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri că există disponibilitatea ca țara sa este disponibilă să participe cu o prezență militară avansată a NATO în România. 

Cioloș afirmă că prezența trupelor franceze aliate sub NATO în România ar fi fost discutată încă din 2016, când era premier.

„Încă din 2016, am discutat despre o prezență a trupelor franceze în România sub steagul NATO și, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la granița cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită și o nouă garanție pentru țara noastră”, a precizat Dacian Cioloș.

Mai multe articole despre:
dacian ciolos franta nato trupe romania trupe nato usr