MENIU

Cutremur pe piața auto din Japonia. Cele mai mari compani, în frunte cu Toyota, acuzate că au falsificat testele de siguranță

Scandalul testelor de siguranță auto contrafăcute zguduie Japonia. Anchetatorii au descins la sediul gigantului Toyota, dar ancheta vizează alte patru nume rivale la fel de sonore: Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha. Toate cele cinci companii sunt suspectate că au "cosmetizat" rezultatele testelor, pentru a-;i prezxenta autoturismee ca fiind mai singtre decât în realitate.

Cele cinci companii auto din Japonia sunt vizate de o anchetă guvernamentală care examinează modul în care au fost făcute testele oficiale, inclusiv cele pentru accidente. În cadrul acestei acțiuni, sediul Toyota a fost verificat de anchetatori, potrivit Sky News.

De altfel, la câteva ore după ce președintele Toyota a recunoscut public falsul și a prezentat scuze, oficiali de la ministerul japonez al transporturilor au ajuns în birourile din sediul Toyota. Mai mult, producția pentru 3 modele destinate pieței interne, Corolla FielderCorolla Axio și Yaris Cross, a fost suspendată.

Semnele de întrebare legate de veridicitatea testelor de siguranță de la Toyota au apărut în ianuarie și vizau teste de coliziune, airbag-ului și deteriorarea banchetei din spate în cazul accidentelor. S-a constatat, de asemenea, că testele de putere ale motorului au fost falsificate.

Compania a insistat că modelele construite în străinătate nu sunt afectate.

Mai multe articole despre: