MENIU

Cutremur în rețeaua coldistă. Dezvoltatorul cu tunuri imobiliare în nordul Capitalei, audiat la DNA. Unde duc firele caracatiței din jurul lui Coldea?

Serdar Akkaya și soția sa, fostă șefă AUR Brașov
Serdar Akkaya și soția sa, fostă șefă AUR Brașov

Cutremur în mafia coldistă. Dezvoltatorul apropiat de generalul Florian Coldea a fost audiat de urgență la DNA. Magnatul imobiliar Serdar Akkaya, asociat cu Hamza Karimov în afacerile bombă din construcțiile din nordul Capitalei, a fost chemat să dea explicații privind legăturile sale cu generalul Coldea, potrivit Realitatea Plus. 

Akkaya este un asociat al lui Hamza Karimov și al fratelui acestuia în firme care dezvoltă ansambluri imobiliare de proporții în zone precum Pipera, Tunari, Ștefăneștii de Jos, Otopeni.

Contactat de Realitatea Plus, Akkaya a negat că ar fi fost chemat la DNA. De asemenea, el a precizat că nu ar avea nicio legătură cu omul de afaceri Hamza Karimov și nu-i cunoaște nici pe Florian Coldea, nici pe avocatul Doru Trăilă.

Procurorii au urmărit traseul banilor de la acești dezvoltatori imobiliari și au suspiciunea că sume uriașe ar fi fost deturnate de la gigantul petrolier SOCAR, pe filiera Statului Paralel dezvoltată de generalii Coldea și Dumbravă, anunță Realitatea Plus.

Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, tot marți la DNA ar urma să fie chemat și Cornel "Coni" Varvara, un alt dezvoltator imobiliar care ar fi acuzat, conform unor surse, că a dat șpagă 700.000 de euro unui cetățean rus, fost șef de achiziții la o companie petrolieră, pentru contracte de decontaminare.

Imagini în exclusivitate de la afacerile imobiliare ale Statului Paralel, transmise de Realitatea Plus

Proiect imobiliar al săgeții lui Coldea, ridicat pe terenul lui Neidoni. Legătura familiei de investitori azeri cu politicieni români

Soția lui Serdar Akkaya a fost șefa AUR BRAȘOV.