MENIU

Cum vrea Ministerul Sănătăţii să rezolve criza medicamentelor, în parteneriat cu STS

Ministerul Sănătăţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) vor să realizeze o aplicaţie de monitorizare la nivel naţional a stocurilor de medicamente compensate şi gratuite, cu scopul garantării pacienţilor la medicamente, se arată într-o scrisoare semnată în 31 octombrie de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi transmisă către CNAS, document obţinut de HotNews.ro, a cărui autenticitate a fost confirmată de minister.

În scrisoare, ministerul mai spune că este în curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizărilor, şi invită oficialii CNAS la o întâlnire în care să stabilească modalitatea de punere la dispoziţie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice şi private din România pentru autentificarea la Platforma informatică a CNAS.

Ce se arată în scrisoarea Ministerului Sănătăţii transmisă către Casă Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS):

“Ministerul Sănătăţii este în proces de a elabora o serie de modificări legislative şi operaţionale cu scopul garantării accesului pacienţilor la medicamente, realizându-se, în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, o aplicaţie de monitorizare la nivel naţional a stocurilor de medicamente compensate şi gratuite. De asemenea, cu scopul implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie, este în curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizărilor de către medici şi companiile din industria farmaceutică şi de dispozitive medicale.

În acest sens, va invităm marţi, 1 noiembrie, ora 16:00, la Ministerul sănătăţii, pentru a avea o întâlnire în cadrul căreia se va stabili modalitatea de punere la dispoziţie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice şi private din România pentru autentificarea la Platforma informatică a CNAS, precum şi maparea cheie publică – denumire medic sau farmacie. Va rugăm ca la întâlnire să asiguraţi şi participarea coordonatorului IT al CNAS şi a unui reprezentant tehnic al companiei software care dezvoltă SIUI.

Va asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a va pune la dispoziţie resursele tehnice necesare pentru a realiza acest lucru”, se arată în scrisoarea semnată de Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.