MENIU

Cum vrea Huawei să arate lumii că nu depinde de Google, deși depinde extraordinar de mult

<p>metro.co.uk</p>

Fără suportul Google, Huawei pierde atât accesul la Android, cât și accesul la serviciilor americanilor. În acest caz, cele care nu pot fi înlocuite sunt Play Store – magazinul cu aplicații – și YouTube. Pentru mail, hărți sau motor de căutare și browser sunt alternative deja. Dar chinezii au un plan și deja au început să transmită mesajul și altora. 

Din 20 mai, Statele Unite ale Americii au forțat Google și alte companii americane să rupă parteneriatele cu Huawei. Așa a ajuns compania chineză în cea mai neagră gaură a tehnologiei. N-are sistem de operare, posibil să n-aibă componente și viitorul e destul de incert. Pentru acest viitor, compania a început să se preocupe mai tare acum. 

Huawei e, în prezent, într-o perioadă în care încearcă să atragă de partea sa creatorii de aplicații. Și promisiunea e una imensă. Ce are nevoie Huawei acum e să obțină aplicații, dintre cele mai populare, pentru platforma sa.

Numele vehiculate până acum sunt Ark OS și Oak OS, dar indiferent de nume aplicațiile trebuie să fie acolo la lansare. Recent, compania ar fi trimis un mail către mai mulți dezvoltatori ca să-i atragă de partea sa și să-și publice creațiile în AppGallery. Chinezii susțin că, în ultimii doi ani, a livrat circa 350 de milioane de telefoane, dintre care jumătate în piețe occidentale.

Producătorul a mai plusat și a zis că sunt circa 270 de milioane de telefoane active lunar care au preinstalat magazinul AppGallery. Ce transmite Huawei cu aceste cifre e că e o bază imensă de utilizatori pe care creatorii de aplicații ar putea-o exploata.

Planul mai mare e să creeze o comunitate de circa 560.000 de dezvoltatori care să publice în AppGallery, alternativa la magazinul din Android. La schimb, vor fi ajutați să intre cu produsele lor software în China, încă o piață imensă.

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon smartphone Android Huawei