MENIU

Cum vor fi recalculate pensiile militare. Precizări de ultimă oră de la PNL

Precizări de ultimă oră de la PNL despre pensiile militare

Într-un demers menit să corecteze inechitățile existente în sistemul de pensii ale militarilor, proiectul de lege inițiat de parlamentarii Partidului Național Liberal (PNL) propune recalcularea pensiilor rezerviștilor în funcție de solda actuală a militarilor activi cu același grad. Această măsură, sprijinită de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, are ca obiectiv principal promovarea justiției sociale și eliminarea disparităților întâmpinate de pensionarii care au servit țara, dar ale căror venituri au fost afectate de legislația în vigoare în momentul pensionării. 

Noul cadru legislativ nu se va aplica pentru pensionarii militari care ocupă funcții de demnitate publică, conform informării aduse de Partidul Național Liberal pe pagina oficială de Facebook.

Inițiativa se preconizează a aduce un suflu nou în echilibrarea drepturilor pensionarilor militari, restabilind astfel un sentiment de corectitudine și respect pentru cei care au dedicat o parte semnificativă din viață apărării naționale.

„Pensiile militarilor vor fi recalculate în funcție de solda primită de militarii activi cu același grad, conform unui proiect de lege inițiat de parlamentari ai PNL. Astfel, se vor elimina inechitățile dintre rezerviștii care s-au pensionat în ani diferiți și au parte de venituri calculate diferit, conform legislației care era în vigoare în acel moment.
Acest proiect promovează echitatea între pensionarii militari cu același grad și aduce dreptate celor care au avut venituri calculate în defavoarea lor. Măsura nu se va aplica pensionarilor militari care sunt demnitari (parlamentari și miniștri).
Proiectul este o inițiativă liberală solicitată de președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă și întocmită de parlamentarii liberali Andronache Gabriel, Daniel Fenechiu, Nicoleta Pauliuc, Laurențiu Leoreanu, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Guran Virgil”, a scris Partidul Național Liberal pe pagina de socializare.
Nicolae Ciucă: Dreptate pentru pensionarii militari. Anunțul important făcut de liderul PNL