MENIU

Cum vede Alexandru Rafila prelungirea STĂRII DE ALERTĂ: ”Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, după afirmația secretarului de stat Raed Arafat cu privire la nevoia prelungirii stării de alertă, că ar fi utilă din punct de vedere administrativ, dar și implicarea oamenilor este esențială.

"Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea.

Dr. Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme", a explicat Alexandru Rafila, la un post TV.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila coronavirus