MENIU

Cum va fi vremea în luna iulie 2024. Se anunță temperaturi extrem de ridicate

Marți, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o prognoză pentru luna iulie, anunțând temperaturi ridicate în întreaga țară, cu accent pe regiunile sudice și sud-estice.

Cum va fi vremea în iulie în România

Săptămâna 1 - 8 iulie

În prima săptămână a lunii, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă în estul, sudul și sud-estul țării. În vestul extrem, temperaturile vor fi ușor mai scăzute, iar în restul țării, acestea vor fi în general apropiate de valorile obișnuite. Exceptând regiunile sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi aproape de normal, în restul țării precipitațiile vor fi excedentare, în special în zona Carpaților Occidentali.

Săptămâna 8 - 15 iulie

În intervalul 8-15 iulie, temperatura medie va fi ușor mai ridicată decât normalul în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării, valorile termice vor fi în jurul celor obișnuite pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale în toate regiunile.

Săptămâna 15 - 22 iulie

Pentru săptămâna 15-22 iulie, temperaturile medii vor depăși valorile specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor, cu precădere în sud. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi ușor deficitare în majoritatea zonelor țării.

Luna iulie se anunță a fi una foarte caldă, în special în sudul și sud-estul României. Temperaturile vor depăși valorile normale, iar precipitațiile vor varia de la normale la excedentare în prima parte a lunii, devenind ușor deficitare în a doua jumătate. Meteorologii recomandă pregătirea pentru condiții de căldură intensă și monitorizarea prognozelor zilnice pentru a rămâne informați cu privire la schimbările meteo.