Cum trebuie să-ți pregătești caloriferele pentru iarnă, ca să te bucuri de toată căldura
Se apropie iarnă, iar cum pe vremuri hornarii treceau pe la fiecare casă că să desfude coşul, acum am preluat noi această sarcina. Mai exact trebuie să ne ocupăm de caloriferele din locuinţe, acum cât încă nu a dat căldură, că să ne putem bucură de tot confortul termic la iarna.
Când nu sunt spălate, caloriferele degajă mai puţină căldură, scrie casamea.ro. Indiferent de materialul din care este realizat, caloriferul trebuie spălat o dată pe an. În caz contrar, va degajă mai puţină căldură.
Caloriferul se spală la cadă sau în afară blocului şi se recomandă apă sau soluţii speciale de curăţare. Caloriferele din fontă au depuneri mai mari şi se spală mai des decât cele din aluminiu sau oţel. Acestea din urmă nu necesită spălare anuală dacă sunt mai noi.
Un meşter bun trebuie să aibă la el şi o pompă cu ajutorul căreia să introducă jeturi de apă sub presiune. Mai exact, modalitatea de curăţate este următoarea:
-demontează caloriferul
-pune-l în cadă şi curată-l mecanic cu ajutorul unor instrumente
-spală-l cu furtunul/pompă cu apă sub presiune.
Caloriferele pot fi curăţate şi de pe poziţii, deci nu este neapărat nevoie să le demontezi. Această practică va creşte performanţele caloriferului cu 30%.