MENIU

Cum trebuie să fierbi ouăle pentru Paște să nu se crape. Sfaturi de la gospodinele din Muntenia

În Joia Mare, conform tradiţiei, vopsim ouăle de Paşte. Ai zice că este un lucru relativ simplu, însă, dacă nu respecţi anumite reguli atunci când le fierbi şi când pregăteşti vopselurile, s-ar putea să nu-ţi iasă totul ca la carte. 

Oala trebuie aleasă în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul recipientului. În acest fel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele.

De asemenea, pentru ca ouăle să nu se crape, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece. Un alt truc pe care îl folosesc multe gospodine: toarnă în apă o linguriţă de oţet sau una de sare. Oţetul şi sarea le vor întări coaja.

Înainte de a le pune la fiert, ouăle se degresează spălându-le cu apă şi săpun sau apă şi detergent de vase. Astfel, vei îndepărta orice urmă de grăsime, iar vopseaua va prinde foarte bine. Timpul de fierbere e între 8 şi 12 minute, în funcţie de mărimea ouălor.

sursa: click.ro

Mai multe articole despre:
Paşte ouă roşii Joia Mare