Cum trebuie folosită PĂPĂDIA ca plantă-minune pentru ficat şi rinichi
Păpădia este o plantă cu proprietăţi tonice, utilă pentru detoxifierea ficatului. Frunzele sale au fost folosite de secole în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos.
Păpădia este un foarte bun diuretic natural, care elimină toxinele şi purifică sângele. Prin purificarea sângelui, ficatul este eliberat de stres şi are mai puţin de lucru.
Ficatul este organul care descompune majoritatea medicamentelor pe care le luăm şi elimină metaboliți din alcool şi alimente grase.
Această plantă aduce beneficii nu doar pentru ficat, dar, de asemenea, şi pentru partenerul său digestiv, vezica biliară – responsabilă pentru un flux biliar adecvat care să utilizeze grăsimile în mod corespunzător.
Una dintre cele mai simple şi eficiente metode de a elimina toxinele, de a tonifica ficatul obosit şi de a stimula activitatea rinichilor cu ajutorul păpădiei constă în prepararea infuziei.
Reţeta
Se adaugă 2 linguriţe de păpădie uscată (partea aeriană alcătuită din frunze) în 250 ml. apă. Se lasă să dea în clocot, se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.
Nu se îndulceşte cu zahăr. Dacă nu se poate administra ca atare, se poate îndulci cu puţină miere de albine.
Se beau 2 căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi o cană seara, înainte de culcare, în cură de 3 săptămâni.
Sursa