MENIU

Cum te poate îmbolnăvi sticla de apă. Obiceiul care poate provoca boli grave 

E sănătos ca sticla cu apă să nu-ţi lipsească din geanta, însă e important ca aceasta să fie cu adevărat curată. De câte ori te-ai gândit că sticla ta ar trebui curăţată? Probabil că nu prea des; cel mult ai clătit-o puţin şi ai reumplut-o.

Doar că sticla de apă, indiferent dacă este din oțel inoxidabil, plastic sau alt material dur, trebuie dezinfectată la sfârșitul fiecărei zile, nu doar clătită cu apă.

Cercetătorii au testat numărul bacteriilor existente într-o sticlă de apă reutilizabilă, după ce aceasta a fost folosită timp de o săptămână, iar rezultatele au fost mai mult decât îngrijorătoare. Sticla a avut mai multe bacterii decât scaunul de toaletă, scrie divahair.ro. Mai mult, cercetătorii au descoperit că 60% dintre germenii găsiţi au fost suficient de periculoşi încât să te îmbolnăvească. 

Cum te îmbolnăvesc bacteriile din sticla de apă

„Bacterii precum E.coli se găsesc adesea în sticla cu apă reutilizabilă și pot duce la gastroenterită sau intoxicații alimentare”, spune Rudolph Bedford, gastroenterolog la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California. 

În felul acesta, ideal ar fi să nu mai recurgi la o clătire superficială a sticlei, ci să optezi pentru o curăţare ca la carte. O periuţă specială te poate ajuta să cureţi bine sticla în interior.

Mai multe articole despre:
sticla de apa bacterii apa bacterii sticla apa