MENIU

Cum sunt turiștii arși la buzunar: 225 de euro pentru două șezlonguri, pe plajă în Italia. "O secundă, să-mi adun falca de pe jos"

225 de euro pentru două șezlonguri, pe plajă în Italia

Un turist român a ales să-și împărtășească experiența neplăcută pe care a avut-o pe o plajă din Italia 

Dan Cadar, un jurnalist specializat în tehnologie din România, a împărtășit o parte din experiențele sale de vacanță petrecută în Italia pe canalul său de Youtube. Românul a relatat că pe o plajă din Portofino situată în nord-vestul Italiei i s-a cerut o sumă de 75 de euro pentru a sta pe un singur șezlong, iar pentru două șezlonguri și o umbrelă a plătit un total de 225 de euro.

Această experiență l-a socat pe jurnalistul român, care a considerat aceste tarife ca fiind cele mai mari pe care le-a întâlnit în viața sa.

"Portofino nu-l mai văzusem. Era o noutate și ne-am gândit că ne plimbăm, facem și o baie în mare. Ce să vă zic? Am dat peste cele mai mari prețuri pe care le-am văzut și de care am auzit vreodată. 

Mi-a fost dat să aud cel mai halucinant scor din viața mea.

"Ajungem pe o plăjuță cu umbrele și șezlonguri pe lângă Portofino, cu copiii, cu colacii... Intrăm noi în țarc și întrebăm cât ne costă. Domnișoara îmi răspunde senin: "75 de euro". Am înghițit în sec dar zic "eh, asta e, supraviețuim". "De persoană", completează ea. "Cât ziseși?", povestește Cadar.

Vloggerul mai spune că femeia însărcinată să taxeze turiștii le-a oferit și o reducere "de grup", fiind 2 adulți și doi copii.

"Da, zise ea, văzând fața mea pietrificată. "Am putea încerca să vă dăm un discount că sunteți 4, deci un copil intră gratis. Vă dăm două șezlonguri și o umbrelă, deci 225 de euro". "Stai, te rog, o secundă să-mi adun falca de pe jos". Deci 225 de euro pentru o umbrelă și două șezlonguri. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă. Mișto italienii, ăștia. Ai o plajă mișto, pui niște țăruși, umbrele și șezlonguri și ceri 200 de euro", mai spune vloggerul român. 

Pe lângă costurile ridicate, Dan Cadar a explicat că poate exista o motivare în spatele prețurilor mari din acest an. După ce pandemia a pus lacătul pe locurile de vacanță timp de doi ani, industria turismului a încercat să recupereze pierderile suferite. În consecință, operatorii din domeniul turismului, cum ar fi restaurantele sau plajele, încearcă să facă profit maxim la orice șansa. Chiar dacă astfel de tarife mari pentru plajă sunt destul de rare în România sau în alte țări europene, Dan Cadar a remarcat că aceste practici sunt acceptabile în Italia, cea mai mare parte a plajelor fiind private și chiar foarte exclusiviste.  

"După ce lumea a avut lacătul pe ușă timp de doi ani, nu există operator din turism, fie el, cârciumă sau plajă, să nu caute să-și scoată pârleala pe spinarea bieților turiști", conchide jurnalistul.     

Mai multe articole despre:
turist plaja in italia sezlonguri