MENIU

Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el

Cum se prepară siropul de zmeură şi ce tratăm cu el

Siropul de zmeură poate fi consumat ca o băutură racoritore - diluat în apă, dar poate fi şi remediul perfect în zilele reci de toamnă sau iarnă, când afecţiunile respiratorii ne dau târcoale. Iată cum se prepară siropul de zmeură:

Fructele se spală bine, se zdro­besc cu o furculiţa sau se pun în mixer, apoi se storc printr-un tifon cu ochiuri fine, obţinându-se un suc lim­pede. Se adaugă miere - două pahare şi jumătate de miere la un pahar de suc, se amestecă, după care se lasă să se omogenizeze vreme de 7 zile.

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni pulmonare, sen­sibilitate la răceli, raăgu­şea­la: se consumă zilnic 4-6 linguri de sirop.
La fel ca şi ceaiul de zmeură îndulcit cu mie­re, siro­pul este un remediu salvator pen­tru persoanele care îşi solicită foarte mult coardele vocale (pro­fesorii, cântăreţii, conferenţiarii etc.).

La copiii cu sensi­bilitate la bronşită, cu amigdalita recidi­vantă, o cură cu fructe de zmeu­ra, are efecte bene­fice uimitoa­re.

În afa­ra sezonului, când fructul proaspăt lip­şeşte, siropul de zmeu­ra ajută la re­facerea epiteliilor le­zate de răceală, în­tăreşte imuni­tatea, cal­mează accesele de tuşe. De aseme­nea, siropul de zme­u­ra este foarte efi­cient contra bronsi­telor cronicizate şi previne apariţia ast­mului bronşic.

Mai multe articole despre:
zmeură sirop de zmeură