MENIU

Cum se prepară şi bea cafeaua verde. Multă lume face această mare greşeală

Cafeaua verde a devenit foarte populară în ultima perioadă, și tot mai multe persoane înlocuiesc cafeaua neagră cu cea verde, despre care se spune că este mult mai aromată. Tu ai încercat-o?

Cafeaua verde este făcută din boabe crude și neprăjite de cafea,este naturală,și gustul ei este foarte diferit de cel al cafelei normale. Aceasta conține acid clorogenic,care are capacitatea de a stimula arderea grăsimilordin corp,împiedică depunerea de noi straturi de grăsime și reduce absorbția de zahăr. În plus,conține proprietăți antioxidante, care te ajută să slăbești și să elimini toxinele din organism.

Cum se bea cafeaua verde:

Pentru a te bucura de beneficiile pe care le are cafeaua verde,apa folosită nu trebuie să fie fierbinte.

Apa folosită la prepararea cafelei trebuie să fie încălzită timp de 4 minute,apoi la o ceașcă medie nu pui mai mult de 3 linguri de cafea verde măcinată. Și dacă vrei să te bucuri de gustul aromat pe care-l are,bea-o imediat. Desigur,o poți îndulci cu zahăr sau miere,dar dacă vrei să slăbești,evită îndulcitorii.

Sfat: Cafeaua verde nu se fierbe și nu se dă în clocot precum cafeaua neagră clasică.

Câtă cafea verde poți bea într-o zi:

Nutriționiștii spun că 2 cești de cafea verde medii sunt suficiente pentru întreaga zi. Totodată,prima ceașcă trebuie s-o bei cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

Nu este recomandat să se bea cafea verde seara,deoarece poate provoca tulburări de somn. De asemenea,este posibil să te confrunți cu amețeli,pentru că acidul clorogenic din cafea reduce absorbția de zahăr. Acest lucru duce la scăderea glicemiei. Nu te speria. Organismul se va obișnui cu noile modificări.

Într-un studiu realizat din 2006 și publicat în Medicina Alternativă și Complementară,cercetătorii au demonstrat că acest tip de cafea reduce grăsimile viscerale și greutatea corporală la șoareci și că poate avea același efect și la oameni. Combinarea unei diete echilibrate și exerciții regulate împreună cu cafeaua verde poate crește rezultatele unei diete de slăbire, scrie clickpentrufemei.ro.

În urma mai multor cercetări,oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care consumă 400 de mg de extract de boabe de cafeacu 30 de minute înainte de a mânca dimineața sau la prânz,timp de 14 zile,vor ajunge să slăbească și până la două kilograme.

Mai multe articole despre:
sănătate cafea verde