MENIU

Cum se obţine sarea de mare. Nici nu îţi imaginezi că este posibil aşa ceva!

<p>Cum se obţine sarea de mare. Nici nu &icirc;ţi imaginezi că este posibil aşa ceva!</p>

Sarea de mare este o sare obținută prin evaporarea apei de mare, fiind utilizată în bucătărie și în produsele cosmetice. Este istoric numită sare de golf, sare de dafin sau sare solară.

Curentul bio nu putea să nu atingă şi cel mai folosit condiment din lume, sarea. Cei care au grijă de sănătatea lor înlocuiesc sarea de masă cu cea de mare, despre care se spune că ar fi naturală şi deci mai sănătoasă.

De fapt, între cele două tipuri de sare diferenţele nu sunt chiar atât de mari. Ambele tipuri au aceeaşi compoziţie chimică pe care o ştim cu toţii, NaCl, adică clorura de sodiu. Diferenţele ţin mai puţin de compoziţia chimică şi mai mult de gust, culoare, textură. Bineînţeles că diferă modul de obţinere.

Sarea de mare este obţinută prin evaporarea apei de mare sau ocean. O cantitate de apă se pune într-un vas, iar când se evaporă, rămâne pe fund sarea în stare solidă. Procesarea nu este foarte complexă, aşa că rămân şi alte minerale, în cantităţi infime. Exact aceste minerale dau gustul şi culoarea, care pot să difere mult, în funcţie de apa folosită. De exemplu, sarea de mare poate să fie rozalie, gri sau neagră, în funcţie de combinaţia de minerale pe care o conţine. Bucătarii pricepuţi spun că aceste minerale dau şi un gust deosebit, care nu numai că săreaza mâncarea, dar ii conferă şi o aromă specială.