Cum se apără primarul Odobeștiului după mai multe plângeri penale - Avocați angajați din bani publici în interes personal
Primarul orașului vrâncean Odobești, Daniel Nicolaș, a angajat avocați din bani publici pentru plângerile pe care le are, pe numele său, pentru abuz în serviciu.
Edilul Odobeștiului a ales să angajeze o firmă de avocatură pentru a reprezenta în instanță primăria dar și pentru a-l apăra în cazul plângerilor penale pe care le are, pe numele său, la DNA și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, relatează realitateadevrancea.net.
Primarul orașului vrâncean Odobești, Daniel Nicolaș, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, în data de 22 aprilie 2021, prin care solicită legislativului local să aprobe „aprobarea achiziționării unor servicii specializate în vederea soluționării unor litigii aflate pe rolul Tribunalului Vrancea având ca obiect daune contractuale, reclamanta – SC Izoterm Construct SRL … precum și ALTE DOSARE PENALE ȘI CIVILE CONEXE ACESTORA”, după cum se arată în proiectul de hotărâre depus, potrivit realitateadevrancea.net.
Primarul orașului Odobești dar și alți 3 funcționari din primărie s-au ales cu plângere penală din partea patronului firmei de construcții SC Izoterm Construct SRL. Această firmă execută mai multe lucrări pe raza orașului Odobești, pe baza unor contracte semnate cu administrația locală. Plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea face referire la presupuse abuzuri săvârșite de autoritatea locală în privința gestionării fondurilor publice.
Mai mult, banii au fost returnați Ministerului Dezvoltării. Pe lângă cererea de achitare a drepturilor contractuale, compania a calculat dobânzi și penalități de aproape 24.000 de lei până pe 1 februarie a.c., dată la care a fost depusă plângerea la Parchet.
De cealaltă parte, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, susține că nu i s-a adus la cunoștință o plângere penală în acest sens. Primarul spune că atât el cât și funcționarii Primăriei nu au făcut altceva decât să respecte legea.
Scandalul s-a amplificat, mai ales că, într-un răspuns oficial al Curții de Conturi către societatea reclamantă, instituția arată că un contract încheiat între Primărie și firma de construcții are putere de lege și că societatea se poate îndrepta cu un titlu executoriu împotriva primăriei pentru a recupera suma restantă. De asemenea, nu se știu motivele pentru care primarul a ales să declare război firmei care, cu care, de altfel, a avut, timp de mulți ani, o relație foarte bună.
Citește continuarea pe realitateadevrancea.net.