MENIU

Cum scapi rapid de durerile de urechi: leacul natural care dă rezultate imediat

Durerile de urechi şi otita sunt probleme cu care se confruntă atât copiii, cât şi adulţii. Există însă remedii naturiste extrem de eficiente în aceste situaţii, unele dintre ele având la bază muşeţel.

Pentru a calma durerile de urechi, un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se umple cu muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi. Apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea dureroasă şi se ţine 10 minute. Se fac aplicaţii de trei ori pe zi.

Infuzia de ceai de muşeţel este şi ea bună pentru a trata durerile de urechi. Se fac seara spălături calde sau băi de aburi la ureche timp de zece minute.

Otita mai poate fi tratată cu un amestec obţinut din trei linguri cu ulei de muşeţel şi trei linguri cu ulei de cimbru. Picăturile se pun în conductul auditiv de trei ori pe zi.

Pentru secreţia urechii, care se poate acumula în conductul auditiv extern, formând dopuri, se poate folosi muşeţel, sub formă de ulei: se pune câte o picătură în fiecare ureche în fiecare seară, până la dispariţia secreţiilor.

Sursa: Taifasuri