MENIU

Cum scapi de buzele crăpate. Ce trebuie să faci ca să nu ţi se mai întâmple asta

Pentru buze, aparitia deshidratarii poate fi sinonima unei crize locale. Factorii care induc aceasta stare sunt variati, iar cu majoritatea ne confruntam zilnic. Fie ca este vorba de aerul rece al iernii, fie ca este vantul si praful de pe strazi (cu care ne vom confrunta de acum inainte) sau umiditatea redusa din interiorul locuintei, toate vor avea efecte devastatoare asupra hidratarii buzelor.

Greşeli pe care le facem atunci cand incercam sa tratam buzele crapate sunt muscarea, scarpinarea si peelingul unor fragmente de tesut care sunt parte prinse inca pe buza. Daca vom trage de ele, exista riscul de a declansa sangerari locale. Astfel de practici nu fac decat sa irite suplimentar zona si sa incetineasca procesul de vindecare, potrivit sfatulmedicului.ro.

Specialistii sunt de parere ca balsamul, si orice masura care creste starea de hidratare a buzelor, promoveaza vindecarea. De aceea sunt recomandate mai degraba produsele emoliente sau cremoase si mai putin cele ceroase. Scopul aplicarii balsamului este crearea unei bariere ocluzive la suprafata buzelor care sa mentina umezeala blocata in interiorul buzelor, in timp ce ofera si un plus de hidratare prin ingredientele active continute (mai ales daca balsamul este de buna calitate si contine uleiuri esentiale). In plus, pe langa actiunea de impiedicare a deshidratarii, balsamurile pot acoperi fisurile din buze si pot preveni astfel infectarea lor.

Mai multe articole despre:
buze crăpate