MENIU

Cum să scapi de viespi. Sfaturi de la grădinari ca să ții departe supărătoarele insecte

Cum să scapi de viespi

Prezența viespilor într-o liniștită zi de vară ne aduce un disconfort neplăcut și chiar periculos. Pentru a ține departe aceste insecte zburătoare, există câteva mirosuri naturale pe care le putem presăra prin curte sau prin apartament, care le vor pune pe fugă.

Unul dintre cele mai eficiente mirosuri pentru a îndepărta viespile este cel de lămâie. Aceste insecte sunt respinse de aroma puternică a lămâii. Putem presăra coji de lămâie prin curte sau putem folosi ulei esențial de lămâie diluat în apă și pulverizat în jurul zonei pe care o vrem protejată de sâcâitoarele insecte. Acest miros va ține viespile la distanță și va oferi o notă proaspătă și plăcută curții.

Un alt miros eficient pentru a ține viespile departe este cel de cuișoare. Viespile nu suportă mirosul intens al acestor condimente. Putem presăra cuișoare în diferite zone ale curții sau putem crea mici pungi de țesătură umplute cu cuișoare și atârnate în locurile în care aceste insecte sunt mai active.

Menta este o altă plantă care poate alunga viespile. Mirosul puternic al mentolului din frunzele de mentă le va face să stea la distanță. Putem planta câteva tufe de mentă în curte sau putem utiliza ulei esențial de mentă pentru a crea un spray de protecție. Acesta poate fi pulverizat în jurul zonei sau pe obiectele din curte care atrag viespile.
 
Cele mai murdare obiecte din camera unui hotel. Ce împărțiți cu străinii fără să știți

De asemenea, putem folosi mirosul de lavandă pentru a alunga viespile. Aroma dulce și florală a lavandei este respingătoare pentru ele. Putem planta câteva tufe de lavandă în grădină sau putem utiliza ulei esențial de lavandă pentru a crea o soluție de pulverizat în jurul curții.

Nu trebuie să uităm de mirosul puternic al usturoiului, care poate alunga viespile. Putem tăia câțiva căței de usturoi și să-i așezăm în jurul zonei în care dorim să ținem insectele la distanță.

Aceste mirosuri naturale pot fi folosite cu încredere pentru a ține viespile departe. Este recomandat să fim precauți și să evităm să ne apropiem prea mult de cuiburile de viespi sau să le deranjăm. În cazul în care întâlnim un cuib de viespi în curte, este mai bine să solicităm intervenția unui specialist în combaterea lor.

Prin utilizarea acestor mirosuri naturale, precum lămâia, cuișoarele, menta, lavanda și usturoiul, putem alunga viespile și putea bucura de un spațiu fără disconfortul creat de aceste insecte. Este important să avem grijă să presărăm aceste mirosuri în zonele relevante și să fim precauți în prezența cuiburilor de viespi. Cu puțină atenție și folosind resurse naturale, putem menține viespile departe de casa noastră, oferindu-ne astfel un mediu plăcut și liniștit pentru a ne bucura de timpul petrecut în aer liber.

7 boli pe care le poți lua de la pisica sau câinele tău. Când e cazul să intri în alertă

Mai multe articole despre:
viespi cuib viespi arome scap de viespi