Cum să prepari vin din măceșe și ce beneficii are această licoare mănăstirească
Cum să prepari vin din măceșe și ce beneficii are această licoare mănăstirească. Iată rețeta rapidă a acestei băuturi.
Cum să prepari vin din măceșe
Macesele au extrem de multe proprietati iar printre acestea amintim faptul ca pot fi folosite ca antiinflamatoare intestinale, au efecte vitaminizante, diuretice, depurative, antidiareice sau sunt recomandate pentru inflamatii ale cailor urinare si renale.
- 10 kg fructe de macese
- zeama de la o lamaie
- 12 kg zahar
- 35 l apa
Ce beneficii are vinul și care este consumul optim recomandat de specialiști
Primul pas este sa spalam foarte bine fructele. Pentru aceasta reteta, vom folosi o damigeana de 50 de litri. Se pun macesele tocate in damigeană.
Folosiți o damigeana de 5 litri, care se umple pe jumatate cu macese spalate foarte bine. Dupa aceea, damigeana se umple cu apa calda, iar la final se adauga o bucata de drojdie de dimensiunea unei masline, dizolvata in apa, conform cumsa.ro.
Pentru ca se adauga drojdie, nu va mai fi nevoie sa adaugati si zahar, asa ca vorbim despre o reteta sanatoasa. Procedati exact ca la reteta anterioara, unde ati lasat un spatiu pentru fermentare.
Dupa 6-8 saptamani, procesul de fermentare se va termina, insa puteti gusta din cand in cand pentru a vedea starea bauturii. Atunci cand considerati ca este gata, vinul se pune in sticle si acestea se vor tine la o temperatura de 5-6 grade Celsius.
Beneficiile vinului de măceșe
Vinul de măceşe are rol în păstrarea şi creşterea imunităţii organismului, în combaterea mult mai rapidă a răcelilor, în tratarea diferitelor afecţiuni renale şi hepatice, în sinteza colagenului natural al pielii, dar este şi un diuretic, fiind benefic în cazul lipsei poftei de mâncare, în convalescenţă.