MENIU

Cum să prepari cel mai gustos chec de post în trei culori. Iată reţeta

Cum să prepari cel mai gustos chec de post în trei culori. Iată reţeta

Suntem aproape de mijlocului Postului Mare, moment în care toate gospodinele se întrec în gătirea unor preperate care de care mai gustoase de... post. 

Dacă la o tocăniţă de legume sau la o salată orientală se pricepe toată lumea, pentru prepararea prăjiturilor de post, se cere puţin mai multă îndemânare.

Iată cum poţi prepara un delicios chec de post în trei culori, prăjitură cu care vei uimi invitaţii la masă, copiii sau chiar şi pe tine. 

Ingrediente: 

1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană apă
1 linguriță colorant roşu
1 plic praf copt
1 plic zahăr vanilinat
1 plic zahăr cu rom
2 căni făină
2 linguri cacao
2 linguri nucă cocos
2 linguri dulceață (la alegere)
câteva bucătele de rahat

Modul de preparare: 

Într-un castron se adauga toate ingredientele şi se mixează până se obţine o compoziție omogenă. Compoziţia se împarte apoi în 3 părți egale.

În prima compoziție se adăugă nuca cocos şi se amestecă foarte bine; în cea de-a doua compoziție se adaugă cacaua în care se adaugă şi dulceața şi se mixează bine să se amestece, iar in cea de-a treia compoziție se adaugă colorantul.

Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină, iar apoi se toarnă alternativ compozițiile. Adăugăm şi bucățelele de rahat. Se dă la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute, până trece testul scobitoarea.

 

Mai multe articole despre:
post retete prăjitură chec trei culori