MENIU

Cum să folosești corect aerul condiționat, în funcție de temperatura de afară

Când afară este atât de cald, ai tendința să dai aerul condiționat la cea mai mică temperatură, dar asta nu este neapărat sănătos, conform experților.

Dacă nu folosești cum trebuie aerul condiționat, e posibil să te trezești că îți distrugi sănătatea. Diferența ideală de temperatură dintre interior și exterior nu ar trebui să fie mai mare de 5 grade Celsius.

Trecerea de la interior la exterior sau invers în zilele de caniculă nu ar trebui să fie prea bruscă. Diferența o resimți pe propriul piele, tocmai de aceea ar trebui să fii atent la acest aspect. De fapt, ai nevoie de o mică perioadă de trecere, de jumătate de oră. În acest interval, e bine să deschizi geamurile, să te obișnuiești cât de cât cu căldura și să oprești aerul condiționat.

Când trecerea de la cald la o încăpere cu aer condiționat și viceversa este bruscă, pot apărea probleme de sănătate, inclusiv probleme respiratorii. În zilele când temperatura de afară este foarte ridicată, de peste 35 de grade, temperatura ambientală ideală ar trebui să fie undeva între 18 și 22 de grade.

„Dacă am funcționa în permanență la aer condiționat pe 15 grade, când afară sunt 38, se oprește inima", a declarat pentru HotNews Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov.

Nu în ultimul rând, este esențială întreținerea echipamentului. La aparatul de acasă trebuie să cureți filtrele. La cele din clădiri mari, trebuie să existe firme de mentenanță, dar și filtre anti-bacteriene.

Sursă

Mai multe articole despre:
sănătate aer condiţionat sfaturi