MENIU

Cum să faci faţă mai uşor schimbărilor din viaţa ta. 5 lucruri care te pot ajuta

Cum să faci faţă mai uşor schimbărilor din viaţa ta. 5 lucruri care te pot ajuta 

Schimbările mai mult sau mai puţin drastice din viaţă sunt inerente, astfel că ne lovim de tot felul de obstacole atunci cnd ne trezim faţă în faţă cu adevărul: viaţa noastră se schimbă şi nu putem face nimic ca să oprim acest lucru!

Schimbările bruşte care ne apar în viaţă ne pot da toată liniştea peste cap. Specialişţii americani în psihologie şi automotivare îţi oferă nouă metode prin care poţi scăpa de grijile legate de adaptarea la un nou loc de muncă sau de gestionarea unei noi relaţii de cuplu.

1.Rezistenţa este inutilă. În viaţă, schimbarea este una dintre puţinele certitudini pe care putem conta. Pentru a face faţă schimbărilor, specialiştii susţin că ideal este să reuşim să ne autoeducăm astfel încât să le privim cu bucurie sau, cel puţin, să le acceptăm.

2. Nu uita cine eşti! O mică parte din tine, care caută schimbarea, este propriul ego. Natura noastră interioară este de a ne face să căutăm continuu ceva nou. De aceea, este inutil să rămânem ancoraţi în lucruri pe care deja le-am făcut , astfel că trebuie să privim schimbările ca pe ceva firesc.

3.Emoţiile sunt energii prezente permanent în corpurile noastre, însă este important să nu le lăsăm să ne controleze vieţile. Energia fricii, spun specialiştii, este la fel de mare ca şi cea a entuziasmului. Este bine să învăţăm să ne gestionăm emoţiile, astfel încât să putem face faţă problemele care ne apar.

4. Încrederea. În viaţă ne apar permanent oportunităţi de dezvoltare şi învăţare. Aceste lucruri vin spre noi fie că vrem, fie că nu. Nu trebuie să ne facem griji dacă nu ştim încă de la început tot ce ne aşteaptă. Lucrurile ni se vor clarifica pe parcurs.

5. Trebuie să învăţăm să aşteptăm. Aşteptarea nu trebuie să fie o stare pasivă, ci una conştientă, în alertă. Este important să fim atenţi şi analitici în privinţa lucrurilor care ne apar în viaţă, chiar dacă iniţial nu ne par foarte clare. Cu timpul vom înţelege toate “semnele” care ne sunt oferite.

Sursa